Restauracija

 

 


       Stil pedesetih i šesdesetih se vratio na velika vrata tako da su se mnogi setili starih kompleta za dnevnu sobu naših roditelja. Jedna od takvih je komplet od dve fotelje i stočić od masiva bukve i furnirane ploče iverice sa starim sintetičkim meblom. U restauraciji smo maksimalno se trudili da očuvamo originalnu verziju dizajna a da osvežimo materijal istim lakovima  i bajcevima. Mebl je novi po ukusu vlasnika lepo se uklapao u osvežene boje drveta.

 


    Prelepi komad starih kredenaca vojvođanske secesije  sa početka XX veka smo restaurirali od mermerne originalne ploče  do drvene jako narušene konstrukcije iz predhodnih restauracija. Mnogi delovi originalnog furnira su nedostajali izloženi vlazi i mastima neadekvatnog smeštaja dugog niza godina.Kada smo otklonili dodatke koji su naknadno umetnuti vratili smo originalnu uravnoteženost glavne konstrukcije koja je bila narušena. Posle je bilo lakše uklopiti nedostajuće delove furnira. Problem posle je bilo naći identične bajcove i lak, sa tim da je želja vlasnika bila da se malo priguši nijansa originalne boje koja je u to vreme bila moderna.Uglačavanjem mermera i originalnih okova od mesinga komad je ,,prodisao" novim životom.

 

     Sada se uveliko traga za starim kancelariskim, školskim   i sličnim nameštajem šesdesetih. Ponovo je u modi i kao inspiracija novom nameštaju je konbinacija metala i drveta sa veselim floralnim meblom. Jedan od primera su i kancelariske veoma udobne stolice. Restaurirali smo metal,a cvetni mebl-njim samo osvežio i razveselio stogu liniju te vrste nameštaja.

info@laredesign.com
+381644811811

Коментари

Популарни постови